yükleniyor

En İyi 10 Ücretsiz Hosting Kontrol Paneli – 2023

Hosting Kontrol Paneli Nedir?

ISPConfig

ISPConfig en popüler hosting kontrol panellerinden biridir. PHP 7’de yazılmıştır ve MySQL ile birleştirilmiştir, cPanel’den biraz daha iyi performans gösterir. Tek bir web entegrasyonuna sahiptir ve aynı anda birden fazla sunucuyu en kolay şekilde yönetebilir. ISPConfig, işletim sisteminde geniş bir desteğe sahip değildir ve esas olarak Linux dağıtımı içindir. ISPConfig tarafından birçok dil desteklenmektedir. Ayrıca, anti-virüs, DNS kayıtları, e-postalarda spam filtreleme ve çok daha fazlası gibi ek avantajlar vardır. Yönetim açısından oldukça basit bir arayüze sahiptir.


Ajenti

Etkili yönetim ve izleme sağlamak istiyorsanız, bir hosting kontrol paneli bunu başarmak için en güvenilir yaklaşımdır. Ajenti, özellikle sunucularınızın yönetimine ve idaresine odaklanan açık kaynaklı bir paneldir. Herhangi bir güçlük çekmeden birden fazla sunucuyu tek bir ekrandan izlemenize olanak tanır. Ayrıca oldukça 75MB depolama alanı ve ortalama 30-35MB RAM kullanarak oldukça az sistem kaynağı tüketmektedir. Ajenti’nin birkaç dahili eklentisi vardır ve JavaScript üzerinde geliştirilmiştir. Ajenti, Debian, Ubuntu, Gentoo, RHEL ve BDS işletim sistemi desteğine sahiptir.


Centos Web Panel

Ücretsiz açık kaynaklı hosting kontrol panelleri listemizdeki üçüncü yarışmacı CentOS Web Panel’dir. ISPConfig gibi, kullanıcılar arasında da popülerdir. Hosting kontrol paneli gerçekten hızlı ve gerçek anlamda sorunsuz ve stabildir. Kullanıcıyı görsel veriler ile oldukça destekler ve sunucu yönetimi konusunda yöneticiye bir çok imkan sağlar. Yönetim söz konusu olduğunda, kullanıcıya maksimum kontrol sağlar. Güvenlik, gelişmiş bir Linux Güvenlik Duvarı, IP koruması, ücretsiz otomatik yedeklemeler ve dosya kilitleme sistemi gibi bir çok gelişmiş özelliğe sahiptir.


Virtualmin

Virtualmin, tüm dünyada yaygın olarak tanınan başka bir açık kaynaklı platformdur. PHP ile geliştirilen bu hosting kontrol paneli ücretsiz olarak kullanılabilir veya gelişmiş özelliklerin kilidini açmak için ödeme yapabilirsiniz ve UNIX, Linux ve BSD uzantılarını destekler. Virtualmin ile dedicated sunucuları yönetmek pek mümkün değildir. Ancak, IPv6 ve DNS yönetimi desteğiyle, Sanal sunucular için güzel bir çözümdür.


Webmin

Webmin, temel olarak web tabanlı sunucular için optimize edilmiş olan Virtualmin’in küçük sürümüdür. Virtualmin ile aynı şekilde, Webmin de UNIX OS ve Linux uzantıları için desteklenmektedir. JavaScriptten daha hızlı olan Pearl programlama altında geliştirilmiştir.  Benzer şekilde, IPv6 ve DNS yönetimi için destek sunar. Ancak, Webminin eklenti sistemi yoktur.


Sentora

Sentora ücretsiz açık kaynaklı hosting kontrol panelleri listemizde güçlü bir rakiptir. Büyük web siteleri veya sunucular için uygun olmasa da, Sentora kesinlikle küçük ve orta ölçekli sunucularda sihir gibi performans gösterir. Öğrenimi oldukça çok kolaydır, ayrıca Sentora Linux dağıtımlarıyla da iyi çalışır. Güvenlik için bir çok eklentiye sahiptir. DNS yönetimi konusunda büyük bir desteğe sahiptir ayrıca sahip olduğu eklenti mağazası ile kullanıcılarına birden çok konuda kolaylık sağlamaktadır.


VestaCP

Tek bir tıklamayla 439’dan fazla uygulamayı yükleyebilen Softaculous otomatik yükleyicinin ince dokunuşuna sahiptir. Dahili güvenlik duvarı tüm yaygın sorunları çözer. Kurumsal sınıf özelliklerle doludur. Örneğin, çok fazla giriş denemesi yapan herhangi bir ana bilgisayar IP adresini yasaklamak için çeşitli hizmetler (apache, exim, ssh, vb.) için akıllı filtrelerle birlikte gelir. Web arayüzü dünya çapında 26 dile ve bölgeye uyarlanmıştır.


Kloxo

Özellikle PHP, MySQL, JS ve hatta temel web sunucuları hakkında fazla teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılar için faydalıdır. Kloxo-MR, PHP’de geliştirilmiş ve MariaDB’yi destekler ayrıca basittir. Kloxo daha çok kişisel web siteler veya basit projeler tarafından tercih edilmektedir.


Froxlor

Froxlor, DNS, e-posta, IP, SSL ve ticket yönetimi gibi dikkat çekici bir çok özelliğe ayrıca IPv4 ve IPv6 desteğine sahiptir.


aaPanel

Aralarında en çok beğendiğim ve bir çok projemde kullandığım ciddi anlamda stabil, güvenli kolay bir arayüze sahip olan sistemdir. aaPanel modüler geliştirme konsepti, sunucu kaynak doluluğunuzu gerçek zamanlı olarak izleme, ücretsiz anti-spam ağ geçidi, Nginx WAF, SSH giriş hatırlatıcısı, sistem güvenlik duvarının güvenlik uzantısı gibi özellikler ile oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Ayrıca bir çok dil desteği ile birlikte bir çok linux dağıtımında kullanılabilmektedir.


Panelin güncel tutulan bir uygulama marketi bulunmaktadır. Bunun haricinde dosya yönetim sistemi, tek tıkla uygulama kurulum hizmeti veya versiyon kontrol sistemleri ile entegre çalışma gibi özellikleri de bulunmaktadır. aaPanel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın.

Hizmetlerimiz ve çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
X

Müşteri Paneli

Şifremi Unuttum!

Henüz Hesabınız Yok mu?

Hemen Hesap Oluştur!